Kjære barn

Kjære barn

kr 120.00

Kjære barn består av en samling råd fra en læremester og hans elev. Abu Hamid al-Ghazali (d.505/1111) levde og virket i sentrale områder i den muslimske verden i det femte/ellevte århundret. Hans råd om moralsk og åndelig vekst, kan også ha noe å lære oss i dag.

Kategori:

Beskrivelse

Kjære barn består av en samling råd fra en læremester og hans elev.

Læremesteren er Abu Hamid al-Ghazali, eleven er tekstens ukjente adressat. Al-Ghazali tiltaler eleven som et barn, men vi forstår av teksten at den som tiltales er godt voksen og velutdannet person. Teksten kan ha blitt skrevet som en personlig meddelelse til en bestemt person, kanskje al-Ghazalis egen elev, men dette var også en vanlig form i skrifter som var ment for et mer allment publikum. Al-Ghazalis tekst, og hans råd om moralsk og åndelig vekst, kan også ha noe å lære oss i dag.

Abu Hamid al-Ghazali (d.505/1111) levde og virket i sentrale områder i den muslimske verden i det femte/ellevte århundret. Hans forfatterskap er mangfoldig, og inkluderer verk innenfor så vel teologi og rettstenkning som filosofi, etikk og åndelig praksis. Kjære barn er en av de siste tekstene al-Ghazali skrev.

Kjære barn har etterord av Abdal Hakim Murad.

 

Utgivelsesår: 2013

Oversettelse: Nora S. Eggen, Sunnev Gran

Språk: Norsk/arabisk

Innbinding: Paperback

Antall sider: 90

ISBN: 978 82 7753 023 9

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Kjære barn”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *